40è. Juguem Cantant a Vic

26/05/2013

juguemcantant2013.jpg2000 nens i nenes d’entre 5 i 7 anys han participat en el 40è Juguem Cantant del SCIC que enguany s’ha celebrat  a Lleida, La Sènia, Barcelona i Vic.

Aquest diumenge, 26 de maig de 2013 al teatre Atlàntida de Vic hem pogut gaudir de l’últim dels quatre concerts que s’han programat per celebrar el 40è Juguem Cantant del SCIC. Aquesta és una trobada a mida per als més menuts de les corals federades al SCIC (de 5 a 7 anys) on es combina el treball musical i la vesant lúdica amb jocs i entreteniments pensats per aquestes edats. El punt culminantd’aquestes trobades és el concert.

En aquests Juguem Cantant s’ha estrenat la cantata L’Hora perduda, encarregada i composta expressament per l’ocasió pel compositor Jordi Domènech amb poemes de la poetessaJoana Raspall, per commemorar el seu centenari, i lligat tot amb un conte de Clara Ripoll. Aquesta cantata també ha estat enregistrada en un CD per una selecció de corals del SCIC.

El SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) és una federació decorals infantils que té com a finalitat coordinar les activitats de les corals
que en són membres, fomentar la pràctica del cant coral infantil, vetllar perla seva qualitat i la dels seus directors, i treballar per tal que el cant
coral sigui un element fonamental en la formació dels infants.

El SCIC va ser fundat el 1967 per un petit grup de vuit corals que jafuncionaven independentment, però que tenien molts punts en comú, especialment els que estaven relacionats amb les mancances educacionals de tipus musical i lingüístic, degudes a les característiques políticosocials de l’època. El SCIC ha fomentat a músics autòctons, des del principi, la creació d’obres per a corals infantils.

Les persones que van fundar el SCIC, itambé les que l’integren ara, creuen que el cant coral és un mitjà que contribueix en gran manera a l’educació dels infants i dels joves, per les immenses possibilitats que té de formar-los en el gust per les coses belles, especialment la música; el goig de dominar un mitjà d’expressió com és la veu; l’amor a la llengua; la joia per l’amistat i la disciplina lliurement acceptada; el treball d’equip i de conjunt; i, finalment, el gust de col·laborar amb altres infants, de vegades del mateix entorn, però també, altres vegades, de llocs més llunyans, i fins i tot d’altres països i nacionalitats.