La nostra història

La Coral Xicalla va néixer pels vols dels anys 70, gràcies a alguns veïns del barri Santa Anna de Vic, que com una activitat més per vincular a la canalla del barri amb fets culturals, van crear un grup de cantaires. Aquest barri històricament ha estat molt actiu en promoure tot tipus d’activitats esportives i culturals fent pinya entre tots els que hi viuen, de fet és un barri que ha crescut i evolucionat en bona part gràcies a l’esforç col·lectiu de tots els veïns, i això els ha donat una identitat pròpia que encara es manté.

caramelles70.jpg

Una de les primeres cantades de Caramelles dirigits per en Josep Garriga

Com que les cantades tenien molt d’èxit i duraven molta estona perquè tothom volia que es cantés davant de casa seva, més endavant es va decidir desplaçar-se amb un camió perquè per a la mainada era molt cansat.

Xicalla1987.jpg

Caramelles dalt del camió

A partir del 1.980 ja va agafar el nom de Coral Xicalla, abans eren els Cantaires de Santa Anna, nom donat per un dels seus fundadors.  Aquesta coral infantil amb més de 30 anys d’història ha donat molta vida al barri.

1acantadamalla1980.jpg

Primera cantada de la Xicalla l'any 1.980 a Malla.

El veïnat necessitava un centre cívic que servís d’aixopluc per a totes les entitats del barri. I aquest centre va arribar el 1995 i va fer possible que la Coral Xicalla, per exemple, deixés d’assajar en garatges particulars. Així la Coral Xicalla va poder celebrar els seus primers 20 anys l'any 2.000 ja amb un local d'assaig com cal.

20anys2000.jpg

Celebració 20 anys de la Xicalla


Què és lo millor de la Plana? El barri de Santa Anna.
I què va dir el marquès? Que com Santa Anna no hi ha res

Càntic que entonàvem els cantaires del grup de caramelles de Santa Anna a final dels anys 70 i principi dels 80