Per què cantar a la Coral?

Molts de nosaltres ens preguntem què és una coral, per què es bo cantar i què hi fan els nens. (wikipedia)

En una coral s’ensenya a cantar, i això comporta, entre moltes altres coses, que els nens i nenes aprenguin a concentrar-se i expressin els seus sentiments amb tot el seu cos mitjançant l’instrument de la veu. Aquesta onada de veu que al nen li va sortint de dins, l’ajuda a trobar-se a ell mateix individualment i també dins del col·lectiu de la coral.

Tots ells aprenen a respirar junts, a treure la veu, a cantar cançons alegres (tan tradicionals catalanes com d’arreu del món), a pronunciar lletres i paraules noves que potser desconeixien fins ara, a portar el ritme, a entonar… són tantes i tantes coses… Sempre que els veiem cantar sembla que no hi hagi gran cosa al darrere, però ja ho veieu, són molts els avantatges que comporten el fet de cantar a la coral.

Així doncs, el més important per a un nen o nena que entra a cantar a la coral és que li agradi cantar o que li vagi agradant a mesura que n’aprèn i, sobretot, que segueixi anant-hi any darrere any, perquè pugui seguir creixent de forma individual i com a grup. Si cada curs tinguéssim nens i nenes nous, veus noves, seria començar cada any de zero. Una coral no millora si els nens no es mantenen i van treballant cada curs.

A més a la Xicalla fem molt més que això, compartim jocs, colònies, trobades... utilitzem la música i el cant per compartir amb els nens i nenes  i amb les famílies moments inoblidables.
Si vols formar part de tot això, no esperis més i contacta amb nosaltres.

programa.jpg